Hvordan får man råd til pensumbøgerne

Der skal bruges så mange penge på bøger når man uddanner sig at det ikke er sikkert at man har råd til det hele, og så skal man til at være kreativ. På mange uddannelser er der nemlig nogle bøger man skal have for at kunne gennemføre uddannelsen, og det er ens eget ansvar at få fat i dem. I den proces tages der ikke det store hensyn til om man lige står og har en hel masse penge man bare gerne vil have brændt af, eller om man egentlig helst ville undgå at bruge for mange penge, simpelthen fordi der ikke er så mange at tage af.

books-1099672Det er de færreste studerende der har ret mange penge at bruge af, og især hvis man går på universitetet, hvor der er risiko for at man skal bruge penge på bøger, er det de færreste der har så mange penge. Der er nemlig ikke længere nogen forældre man lige kan få eller låne lidt penge af, og man er helt på bar bund, uden at have nogen livline. Det kan være at hvis man ringer til sine forældre, og spørger om ikke de lige vil hjælpe lidt med at man kan få penge til at købe bøger, at de så siger ja, men det er ikke alle der synes det er sjovt. Det er dog modsat ret usandsynligt at de fleste forældre bare vil sige “lån penge” til deres egne børn.

Man vil gerne være uafhængig

Når man flytter hjemmefra vil mange gerne have en fornemmelse af uafhængighed fra forældrene, og det er for mange, noget af det der fylder meget i at flytte hjemmefra. Det er ikke sikkert at det er sådan du har det, men der er mange der for alt i verden ikke vil ringe hjem for at få hjælp. Det er en helt naturlig følelse, for det er jo klart at man gerne vil bevise over for sine forældre, at man sagtens kan klare ærterne selv, og at de ikke behøver bekymre sig om deres lille barn mere. Nu er det lille barn nemlig blevet voksent, og kan godt klare sig selv.

Det er ikke altid man rent faktisk kan det, men det er ikke noget man er villig til at indrømme, og man vil i hvert fald gøre alt hvad man kan for at gøre tingene selv. ”Kan selv, vil selv” er et af udtryk mange studerende på videregående uddannelser vil kunne nikke til, og være enige i. Forældrene skulle gerne droppe at være bekymrede, for det er der ikke nogen grund til før de får børnebørn, og der er nogle små de kan tage sig af igen. Problemet er bare at forældre som regel er uforbederlige, og plaget af en kronisk bekymring for om deres lille pus nu også kan klare at bo helt alene i en stor og farlig by, med alt hvad studielivet indebærer. Selvfølgelig kan du klar det.

Eller kan man nu også klare sig selv?

Nogle af dem der flytter hjemme fra, vil opleve at det er overraskende svært at få enderne til at mødes, når man kommer hent il slut på måneden, og det er måske ikke en følelse man har haft før. Er det så oveni købet på et tidspunkt hvor der er behov for at man skal bruge penge på nogle bøger, så går det helt galt, og så kan det være at man skal til at tage et kviklån. De er dyre, men de kan være nødvendige, når tingene virkelig er ved at brænde på, og man skal have fat i de bøger. Hvis det gælder ens uddannelse, så er det måske alligevel pengene det koster at låne dem, værd, selvom det er dyrt.

Author: Bognørden

Share This Post On